Weekendje weg met de hond? Ga naar een vakantiehuis

Het is natuurlijk ontzettend leuk om met het hele gezin een weekendje weg te gaan naar een groot vakantiehuis in Nederland. Het kan alleen wel zo het geval zijn dat je gezin niet alleen bestaat uit tweebenige wezens, maar dat er ook een trouwe viervoeter tussen zit. Wie veel om zijn of haar hond geeft wilt natuurlijk ook voor deze rakker een leuke tijd kunnen bieden, zonder dat jullie elkaar hoeven te missen. Gelukkig zijn er veel vakantiehuizen waar je je hond mee mag nemen. Dit geldt overigens niet voor alle vakantiehuizen, dus is het verstandig om eerst even navraag te doen van wat de regels zijn betreffende huisdieren. Je hond meenemen tijdens een weekendje weg kan op verschillende locatie in Nederland en in het buitenland, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Vakantiehuis geschikt voor huisdieren

Het is ten zeerste aanbevolen om voordat je een vakantiehuis boekt voor het hele gezin eerst navraag te doen of het is toegestaan om je hond mee te kunnen nemen. Als je dit niet doet en het blijkt niet zo te zijn, dan kan dit problemen opleveren met betrekking tot het wel of geen gebruik mogen maken van het huisje of een boete moeten betalen. Maar ook wanneer de regels hier toelaatbaar over zijn, kan je beter ook research doen naar het vakantiehuis zelf. Het beste is om te kiezen uit een vakantiehuis dat ook ruimte biedt aan je hond. Kies daarom bijvoorbeeld een vakantiehuis met een grote omheinde tuin, zodat je trouwe viervoeter non-stop kan spelen zonder dat je er erg in hebt. 

Ga voor groot

De vakantiehuizen in Nederland zijn groot en ook deze grote vakantiehuizen zijn vaak geschikt om je hond mee te nemen. Een weekendje weg met de hond erbij betekent niet dat je in luxe moet besparen. Integendeel. Er zijn enorme luxe vakantiehuizen waar je hond meer dan welkom is. Zolang alles netjes en heel blijft is het goed, maar dat geldt ook als je alleen met de kinderen op pad bent. 

Verspreid in het land

Denk je dat er maar een bepaald gebiedje is waar je hond toegestaan is in vakantiehuizen? Daar is er goed nieuws; dat is namelijk niet zo. Van Noord-Holland tot Noord-Brabant, Zeeland tot Overijssel en zelfs op de Waddeneilanden zijn genoeg grote vakantiehuizen waar je ook samen met je hond naartoe kan gaan. Ook als je over de landsgrenzen wilt gaan is er een ruim aanbod aan vakantiehuizen waar je trouwe viervoeter mee mag, zoals in Belgiƫ, Frankrijk en Italiƫ. Je wordt dus niet beperkt door regels per regio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.