Alles wat je wil weten over het openbaar vervoer op Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Ga jij binnenkort op vakantie naar Texel en ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Dan wil je natuurlijk wel weten op voorhand hoe het daar werkt. Er zijn namelijk diverse manieren waarop je je op Texel kunt verplaatsen. Je kunt ervoor kiezen om je eigen auto mee te nemen of om een fiets te huren. Maar ook het openbaar vervoer is een prima alternatief om van A naar B te komen. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Ondanks dat de afstanden niet onmogelijk zijn, alles lopend of fietsend doen is wel een uitdaging. Gelukkig hoeft dat dus niet.

Makkelijk verplaatsen met de Texelhopper

Op Texel is het openbaar vervoer echt top geregeld. Je kunt namelijk heel makkelijk verplaatsen over het eiland door gebruik te maken van de Texelhopper. Dit is het openbaar vervoersmiddel van het eiland. De Texelhopper heeft meer dan 130 haltes verspreidt over het hele eiland.

Meereizen met de Texelhopper is niet zo vreselijk ingewikkeld. Maar je moet de texelhopper wel reserveren van tevoren. Dit is op zich heel gemakkelijk. Via de reserveringslijn van de texelhopper kun je doorgeven waar en wanneer jij wil opstappen én op welke halte.

Jouw kaartje voor de texelhopper kun je heel makkelijk betalen via IDeal of creditcard. Eventueel kun je ook in de bus betalen door middel van het gebruik van jouw ov-chipkaart. Qua gebruik is de texelhopper dus erg vriendelijk.

Het openbaar vervoer is goed geregeld

Het openbaar vervoer op Texel is dus goed geregeld. Reserveren gaat heel eenvoudig en snel. Ook kun je de texelhopper gebruiken om op tijd aan te komen bij jouw boot. Het busje is heel gemakkelijk te reserveren via de reserveringslijn of ook via de app. Je hoeft je dus niet te stressen als je geen eigen vervoersmiddel meeneemt naar het eiland.

Voordat je op vakantie gaat is het wel belangrijk om jezelf af te vragen of je liever gebruik maakt van het openbaar vervoer of van eigen vervoer. Aan het openbare vervoer zitten natuurlijk kosten verbonden. Maar besef je ook dat als jij een auto meeneemt dat je hier ook kosten voor moet betalen. Zo moet je betalen voor de overtocht en de parkeerkosten op het eiland.

Alles bij elkaar genomen kan dit behoorlijk oplopen. Eigenlijk kun je dus niet stellen dat het openbaar vervoer per definitie duurder is. Maar het is zeker wel heel handig.

Texel is wat dat betreft een prachtig eiland. Je kunt je namelijk op meerdere manieren verplaatsen. Voor de sportieve mensen onder ons is het huren van een fiets al een eenvoudige oplossing om van A naar B te komen. Ben je wat minder sportief of hou je niet van gedoe? Dan is het openbaar vervoer een prima alternatief.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen