Lekker uitwaaien tijdens je vakantie naar Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Parkeren in Den Helder

Reist u met de veerboot van Den Helder naar Texel dan kunt u uiteraard uw auto meenemen op de boot. Voor uitgebreide informatie over de  tarieven zie tarieven voertuigen. Echter is het ook mogelijk om uw auto op het parkeerterrein naar de terminal te parkeren. Om gebruik te maken van deze parkeervoorziening volgt u “P Texel Afhalen + Wegbrengen”. Dit betreft een onbewaakt parkeerterrein. Het kan voorkomen dat er geen parkeerruimte is op deze parkeerplaats. Kiest u voor een andere parkeerplaats, houdt er dan rekening mee dat de afstand naar de veerhaven in Den Helder ongeveer 10 minuten lopen is. Parkeren op de parkeergelegenheid van het Marinemuseum in niet toegestaan gezien dit geen openbaar parkeerterrein is. Tevens geldt hier een wegsleepregeling. Andere parkeergelegenheden zijn:

  • Willemsoord
  • Kanaalweg (15 á 20 minuten lopen)

Parkeren op Texel

Op de veerhaven van Texel vindt u een grote parkeergelegenheid. Deze bevindt zich voor het gebouw van Rijwielverhuur Veerhaven Texel, direct aan de rechterzijde wanneer u van de boot af komt. Ook aan de linkerzijde, achter het Teso-gebouw vindt u een grote parkeerplaats. Op beide terreinen kunt u gratis parkeren.

Komt  u te voet aan op Texel? Geen probleem, een fiets huren op Texel is namelijk geen probleem. Texel beschikt over een groot aantal fietsverhuurders waarvan er 1 direct naast de veerhaven gelegen is.

E-Vignet Texel

Op het gehele eiland inclusief alle strandslagen is er betaald parkeren. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren. Met een E-Vignet kunt u zorgeloos parkeren. U kunt de E-Vignet kopen voor één dag, één week (weekkaart) of één jaar (jaarkaart). Het E-Vignet kan zowel online, via TexelEvignet.nl, als bij de parkeerautomaat gekocht worden.

De opbrengst van het parkeergeld wordt gebruikt voor het verbeteren van het wegennet, parkeergelegenheden en oplaadpunten voor fietsers en andere vormen van duurzaam vervoer.

Kosten E-Vignet

De kosten voor een dagkaart zijn 7,50 euro. Een weekkaart kost 15 euro per week. De weekkaart is 8 dagen geldig! Bent u een vaste bezoeker op het eiland of woont u op Texel? Kies dan voor de jaarkaart á 20 euro per jaar. Parkeren kan ook per uur, te betalen met uw bankpas of creditcard á 2,50 euro per uur.

Wist u dat u in Amsterdam gemiddeld 5,01 euro per uur betaalt om uw auto te parkeren?

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen