Met de auto naar Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Texel is een geliefd vakantie-eiland. Jaarlijks trekken duizenden mensen erop uit om te genieten van de stranden en de heerlijke natuur. Texel is namelijk heel makkelijk te bereiken via de boot. Maar het is ook wel handig als je de auto mee kunt nemen naar het eiland. In principe heb je de auto helemaal niet nodig op het eiland, want alles is op fietsafstand. Maar toch kan het handig zijn. Als je gaat kamperen is het handig om een auto mee te nemen. Want je kampeerspullen per fiets verplaatsen is wel een klus. Dan is de auto toch net een beetje praktischer. Maar hoe gaat dat in zijn werk als je de auto mee wilt nemen naar Texel? Dat lees je hier.

De bootovertocht en auto

Er is maar één manier om op Texel te komen. En dat is via de boot. Natuurlijk is het ook mogelijk om te gaan wadlopen maar daar moet je wel ervaring voor hebben en dat moet je met een gids doen.

Als je dus de auto mee wilt nemen naar Texel, zul je de auto mee moeten nemen op de boot. Gelukkig is dit mogelijk maar er zijn uiteraard wel kosten aan verbonden. Maar als je dit vergelijkt met de kosten aan de andere Waddeneilanden, dan is een overtocht naar Texel niet zo duur met de auto.

Het is daarom altijd handig om voordat je op vakantie gaat naar Texel even de website van de rederij in de gaten te houden. Soms zijn er namelijk kortingsuren waardoor je nog voordeliger naar Texel kunt reizen.

Met de auto op het eiland

In principe kun je met de auto overal terecht op het eiland. Maar het is toch wel fijn om een auto in je bezit te hebben, zeker als je gaat kamperen. Maar ook als je niet gaat kamperen, is het makkelijk om een auto bij je te hebben. Je kunt je net wat makkelijker verplaatsen over het eiland.

Aan de andere kant moet je jezelf afvragen of je het ook leuk vindt om de auto mee te nemen overal? Op Texel moet je namelijk bijna overal betaald parkeren. En ergens heeft het ook wel een bepaalde charme dat je kunt fietsen over het eiland. Qua afstanden is dat goed te doen het is ook nog eens goed voor de conditie.

Maar als je toch besloten hebt dat je de auto mee wil nemen naar het eiland, dan is het zeer zeker wel mogelijk. Alleen realiseer je dus wel dat je overal parkeerkosten kwijt bent plus de kosten voor de overtocht. Maar daartegenover staan dan ook wel weer dat het ook fijn is om je auto bij je te hebben. Je bent namelijk wat vrijer om te gaan en te staan.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen