Wat zijn de bezienswaardigheden op Texel?

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Op Texel kun je niet alleen heerlijk wandelen en fietsen, maar is ook veel te zien. Ga je binnenkort naar Texel en wil je je alvast verdiepen in de highlights van dit prachtige eiland? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over de leukste bezienswaardigheden van Texel.

Op het mooie rustige eiland Texel is toch echt wel van alles te doen. Er zijn een aantal dingen die je tijdens je bezoek aan Texel zeker niet gemist mag hebben. Deze dingen maken je tijd op Texel echt helemaal af. We gaan een aantal leuke bezienswaardigheden neerzetten om een beetje een beeld te geven van wat je allemaal kan verwachten van je verblijf op Texel. Na het lezen van dit artikel weet je zeker dat een verblijf op Texel meer dan de moeite waard zal zijn.

Texel op de fiets

Op de fiets is het natuurlijk erg makkelijk m bezienswaardigheden op Texel te bezoeken. Over het hele eiland heen is meer dan 140 kilometer aan fietspaden aangelegd. Je kan je dus prima op een fiets verplaatsen. Er is geen plek van het eiland dat verborgen za blijven wanneer je er overheen zal fietsen. De verschillende routes die je af kan leggen brengen je langs de duinen, de polders, de bossen en natuurlijk langs de echte trekpleisters van Texel.

Het strand van Texel

Texel heeft maar liefst 30 kilometer aan strand. Er is dus altijd ruimte voor iedereen om te kunnen genieten van een heerlijk bezoek aan het strand. Naast een heerlijke wandeling op het strand kan je ook genieten van het uitzicht over de zee en de duinen. De ideale plek op Texel om even lekker uit te waaien.

De Ecomare

De Ecomare is helemaal aan te raden om e=te bezoeken tijdens je verblijf op Texel. Het is leuk voor iedereen om de verschillende zeedieren daar te kunnen bekijken. De Ecomare is ook nog eens heel educatief, want tijdens je bezoek aan de Ecomare kan je in het natuurmuseum alles ontdekken over de Noordzee, de Waddenzee en Texel. Dit kan door middel van een natuurexcursie.

De Vuurtoren van Texel

Het symbool van Texel is de vuurtoren. Deze staat op het meest Noordelijke punt van Texel. Het is mogelijk deze vuurtoren te beklimmen via een trap van 118 treden. Eenmaal aan de top van de vuurtoren aangekomen heb je een schitterend uitzicht over de Noordzee.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen