Met de boot naar Texel

Per boot naar Texel, voor velen iets om naar uit te kijken. Ben je van plan om met de boot naar Texel te gaan? Dan vind je hier alle informatie en tarieven voor je overtocht met de veerboot van Den Helder naar Texel.

Het eiland Texel behoort tot de provincie Noord-Holland en is het grootste Waddeneiland van Nederland met een oppervlakte van 170 km². Texel telt plusminus 13.500 inwoners. Wat veel mensen niet weten is dat Texel ooit verbonden was met het vasteland. Texel is echter als gevolg van de Allerheiligenvloed in 1170 een eiland geworden. Hierdoor is Texel uitsluitend per boot bereikbaar. Meer lezen over het Waddeneiland Texel? Lees dan verder op onze pagina over Texel.

TESO Texel

TESO Texel is het bedrijf dat sinds 1907 de veerdienst tussen Den Helder en Texel verzorgt. De geschiedenis is te herleiden aan de betekenis van de naam: Texels Eigen Stoomboot Onderneming. Destijds is TESO Texel begonnen met stoomboten. De vloot bestaat op dit moment uit de volgende 2 veerboten:

Texelstroom

texelstroom boot naar Texel

De Texelstroom is sinds eind 2016 het paradepaartje van TESO. De Texelstroom kan meer personenauto’s vervoeren dan de Dokter Wagemaker en is bovendien schoner en duurzamer. Hieronder enkele feitjes over deze veerboot.

Bouwjaar: 2016
Afmetingen: 135,4 meter lang, 26,9 meter breed
Diepgang: 4,4 meter
Capaciteit: 340 auto’s, 1.750 passagiers

De boot wordt aangedreven door een hybride CNG/Diesel-elektrische Ro-Ro motor.

Dokter Wagemaker

Dokter Wagemaker boot naar Texel

De Dokter Wagemaker is de voorganger van de Texelstroom. Vernoemd naar de Texelse huisarts en oprichter van TESO. De Dokter Wagemaker kan evenveel passagiers vervoeren dan de Texelstroom. Echter is het aantal personenauto’s 40 minder.

Bouwjaar: 2005
Afmetingen: 130,4 meter lang, 22,7 meter breed
Diepgang: 4,4 meter
Capaciteit: 300 auto’s, 1.750 passagiers.

De boot wordt aangedreven door 4 elektromotoren van ieder 1.800 KW.

TESO dienstregeling veerdienst boottijden

Den Helder naar Texel

De boot van Den Helder naar Texel vertrekt elke dag op een ander interval afhankelijk van de drukte op dat moment.

Maandag: 6:30 – 21:30
Dinsdag: 6:30 – 21:30
Woensdag: 6:30 – 21:30
Donderdag: 6:30 – 21:30
Vrijdag: 6:30 – 21:30
Zaterdag: 6:30 – 21:30
Zondag: 7:30 – 21:30

Texel naar Den Helder

De boot van Texel naar Den Helder vertrekt elke dag op een ander interval afhankelijk van de drukte op dat moment.

Maandag: 6:00 – 21:00
Dinsdag: 6:00 – 21:00
Woensdag: 6:00 – 21:00
Donderdag: 6:00 – 21:00
Vrijdag: 6:00 – 21:00
Zaterdag: 6:00 – 21:00
Zondag: 7:00 – 21:00

Bovenstaande tijden kunnen afwijken. Kijk altijd op de site van TESO voor

Extra afvaarten en reistijd

De afstand tussen Den Helder en Texel is 4,2 km. De totale reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten. Tijdens vakantie of andere drukke periodes kunnen er extra afvaarten plaats vinden. Actuele wachttijden en extra afvaarten zijn ook via bovenstaande knop te vinden.

Tarieven oversteek

Hieronder hebben we de meest gekozen overtochten inclusief bijbehorende tarieven voor je op een rijtje gezet.

Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je profiteren van een daltarief. Dit scheelt circa 30% ten opzichte van het reguliere tarief.

Personenauto

2,51 tot 6,5 meter, maximaal 9 personen.

Regulier tarief retourticket € 37,-
Daltarief: € 25,-

Motor

Motorrijder incl. 2opzittenden zonder zijspan.

Regulier tarief retourticket € 11,-
Daltarief: € 8,20

Voetganger

Aan de kassa is de aanschaf van een TESO-pas verplicht (€ 2,-).

Regulier tarief retourticket € 2,50
Daltarief: n.v.t.

(Brom)fiets incl. berijder

Hiero kan ook een tandem of scooter onder vallen.

Regulier tarief retourticket € 5,-
Daltarief: n.v.t.

Overige tarieven

Reist u met een ander voertuig of wil je uitgebreide prijsinformatie te bekijken, bekijk dan de actuele tarieven op de site van TESO.

Handig om te weten:
Indien u een 5-retourenticket of 15-retourenticket koopt is er een aantrekkelijke korting tot wel 40% beschikbaar.

Zakelijke klanten

Als je maandelijks meer dan 200 euro aan tickets uitgeeft komt je in aanmerking voor een zakelijke debiteurenpas. Als je beschikt over een debiteurenpas kunt je zakelijk betalen per automatische incasso. Een zakelijke debiteurenpas is aan te vragen bij TESO tijdens kantooruren via 0222 – 36 96 41 of door langs te gaan op het hoofdkantoor van TESO op Texel.

Scholieren

Voor scholieren die dagelijks van Texel naar Den Helder reizen en vice versa is er een speciale scholierenpas beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor deze pas gelden er een aantal voorwaarden. Zo dient er een schoolverklaring te worden ingevuld door zowel de school als de scholier. Vraagt u de scholierenpas voor de eerste keer aan? Dan dient u ook een uittreksel van het bevolkingsregister te overhandigen. Is of wordt de scholier tijdens het betreffende schooljaar 18 jaar? Dan zijn de kosten voor een scholierenpas 11,50 euro per kwartaal. De maximum leeftijd is 26 jaar. Meer informatie vindt u op de website van TESO.

Tickets kopen & betalen

Kom je te voet of per (brom)fiets? Dan kun je een ticket kopen via de website van TESO, bij het loket in de veerhaven, of bij een van de ticketautomaten. Heb je tickets besteld via de TESO website, ticketautomaat of beschik je over een TESO-pas? Dan kun je gebruik maken van de elektronische toegangspoorten in de terminal.

Per voertuig naar of van Texel reizen? Je kunt zowel via de website van TESO als in de veerhaven bij de loketten een ticket kopen. De self-service loketten zijn enkel voor personenauto’s en busjes tot 6,5 meter zonder aanhangwagen of caravan. Je kunt gebruik maken van de self-service loketten indien je een ticket via de TESO website hebt gekocht, of over een TESO pas beschikt.

Betalen via de website van TESO kan per iDeal, Visa en MasterCard.  In de veerhaven kunt u contant, per PIN en met creditcard betalen.

Adres TESO veerhavens

Maak je gebruik van een navigatiesysteem?
Dan kun je de volgende adressen invoeren om te parkeren voor de boot naar Texel.

Veerhaven Den Helder

Havenplein 3
1781 AB
Den Helder

Veerhaven Texel

Pontweg 1
1797 SN
Den Hoorn


Meer informatie over parkeren vind je op onze pagina over parkeren voor de veerboot naar Texel.

Veerboot naar Texel live volgen

De veerboot naar Texel is live te volgen. Sta je te wachten en wil je weten waar de boot is? Of ben je gewoon geïnteresseerd? Kijk dan hieronder waar de veerboot op dit moment is.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen