Welke activiteiten zijn er te beleven op Texel?

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Als je op vakantie gaat naar Texel, dan wil je Natuurlijk heerlijk genieten van de vrije tijd. Maar alleen maar op je krent zitten en verder niks van het eiland zien of ondernemen dat is zonde van de vakantie. Want er is op Texel zoveel te zien en te beleven dat het echt jammer is als je niet wat dingen gaat ondernemen. Hier op deze pagina kun je een klein voorproefje lezen van wat Texel allemaal in huis heeft en hopelijk geeft het jou wat inspiratie om lekker te kunnen genieten van de vakantie op Texel.

Wat is er te doen op Texel

Het mag duidelijk zijn dat er op Texel meer te beleven is dan alleen maar het strand en de duinen. Op het eiland Texel zijn enorm veel activiteiten te organiseren. Wat dacht je van kitesurfen? Of een bezoek aan Ecomare? Maar ook parachutespringen op Texel is een gewilde activiteit.

Besef je wel dat je voor sommige activiteiten ook op tijd moet reserveren. Zoals parachutespringen kun je vaak niet in een opwelling beslissen om te doen. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom handig om eerst contact te leggen met het paracentrum van Texel.

Neem eens een kijkje bij de VVV van Texel

De VVV van Texel kan jou helpen aan inspiratie om leuke dingen te ondernemen op Texel. Het voordeel van de VVV is dat je ook eventueel gelijk tickets kunt kopen voor bepaalde evenementen of dagjes weg.

Vaak is er bij de VVV ook nog een mogelijkheid om een bepaalde korting te krijgen, zeker als je meerdere activiteiten wilt plannen kun je bij de VVV kijken of er arrangementen zijn. De VVV weet eigenlijk alles op het gebied van de activiteiten die op Texel te vinden zijn. Als je kijkt op VVV Texel agenda dan vind je ook allerlei informatie over lokale evenementen. En dat is leuk om ook de cultuur van de lokale bevolking beter te leren kennen.

Kijk bij vakantiediscounters

Wat een leuke manier is om goedkoop aan leuke uitjes te komen is om te kijken bij de diverse vakantiediscounters die dagjes weg goedkoop aanbieden. Zo kom je soms op verrassende leuke plaatsen terecht. En vergeet niet dat je zo ook leuke kortingen kunt krijgen.

De vuurtoren beklimmen

Wat echt een spannende belevenis is, dat is het beklimmen van de vuurtoren van Texel. Besef je alleen wel dat het een flinke klim naar boven is. Maar als je eenmaal de top hebt bereikt zul je echt genieten van het mooie uitzicht dat Texel te bieden heeft. De vuurtoren van Texel is een echte blikvanger.

De lammetjes fietsroute

Als je weleens langs de afsluitdijk bent gereden dan heb je vast op een mooie zomerdag alle schaapjes op de dijk zien lopen. De afsluitdijk wordt ook wel een van de zeven wereldwonderen genoemd en buitenlandse toeristen vinden de lammetjes op de dijk erg bijzonder.

Op Texel kun je ook kilometers schapen en lammetjes op de dijk verwachten. Heerlijk mooi om al fietsend of per solex te verkennen.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen