Wandelend genieten van het mooie eiland Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Even er tussen uit, met als bestemming het eiland Texel dat ieder jaargetijde toch echt wel zo zijn charmes heeft. Het eiland Texel is best toeristisch en er is van alles te beleven. Maar eigenlijk is het eiland te mooi om met een auto doorheen te rijden. Het is een prachtig eiland om heerlijk al wandelend te ontdekken. Als jij van de natuur houdt en ook van wandelen, dan ben je p Texel helemaal in je element.

Waarom wandelen op Texel?

Als echte wandelaar kan je je op Texel helemaal uitleven. Je kan er heel erg genieten van de vrije natuur, de rust en de ruimte. Heerlijk als je even de drukte van de stad wil ontvluchten. JE kan er heerlijk wandelen door de bossen of de duinen. Ook langs de kust is het heerlijk om lekker uit te waaien. Je hebt de mogelijkheid om via de verharde wegen te lopen, maar ook over onverharde wegen kan je heerlijk wandelen.

Wandelen op Texel zorgt er voor dat je je hoofd even helemaal leeg kan maken en even lekker kan onthaasten. Het genieten begint al meteen wanneer je op de boot stapt naar Texel toe. Dan vaar je de rust en de ruimte gewoon letterlijk tegemoet.

Wat kan je allemaal zien op Texel?

Als je op Texel lekker gaat wandelen kan je verschillende wandelroutes Texel volgen. Tijdens die wandelroutes Texel ontdek je alle mooie plekjes van Texel. Zowel bij het maken van een korte of lange wandeling is het heerlijk om over Texel heen te wandelen. Je zal genieten van iedere stap

Welke wandelroutes heb je op Texel?

Een van de oudste gedeeltes van Texel is De Hoge Berg. Dit gebied wordt gekenmerkt door een lichte glooiing, de schapenboeten en de tuinwallen. Door dit gebied kan je een wandeling van 6,5 kilometer maken.

Als je meer de natuur in wil dan is het duingebied bij de Koog een heerlijk gebied om de tien kilometer durende wandeling doorheen te maken. Je komt door twee natuurgebieden heen en zal he ogen uitkijken tijdens deze wandeling.

De meest unieke wandeling is de wandeling van het meest noordelijke punt van Texel naar het meest zuidelijk punt van Texel. Bij deze wandeling moet je genoeg eten en drinken meenemen, want onderweg kom je geen gelegenheden tegen waar je kan eten en drinken. Tijdens de wandeling kan je een kijkje nemen bij de vuurtoren van Texel.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen