Het weer op Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Ga je binnenkort op vakantie met Texel dan wil je natuurlijk weten of je een beetje lekker weer kunt verwachten. Het is natuurlijk heel erg vervelend als je lekker een dagje strand hebt gepland en je krijgt een plensbui op je hoofd. Tegenwoordig heb je daar natuurlijk allerlei apps voor maar ja het blijft wel een Hollands klimaat. Hoe je het ook went of keert. Texel is een bijzonder eiland, qua ligging en wat er te doen is, maar ook het klimaat. Leuk om jezelf even in te lezen voordat je op vakantie gaat, dan weet je wat je ongeveer kunt verwachten.

Zeeklimaat

Texel heeft een zogeheten gematigd zeeklimaat. Dat wil zeggen dat daarmee het klimaat anders is als op het vasteland. Zo is Texel meer afhankelijk van de invloed van de wind en zee dan het vasteland. Dat biedt een groot aantal voordelen maar zeker ook een paar nadelen. Maar goed dat is logisch natuurlijk.

Droge zomers maar nat najaar

Een van de voordelen van het klimaat van Texel is dat de zomers over het algemeen droog zijn. Dit heeft alles te maken met de temperatuur van de zee. Ondanks dat het in de zomer en lente lekker droog is op het eiland is het er niet warmer. Op het vasteland is het vaak warmer dan op Texel. Maar de koele zeebries maakt het op warme dagen helemaal goed.

Het is heel fijn om te weten dat als je in de zomer naar Texel gaat dat het over algemeen lekker droog is. Dat maakt het kamperen in een tentje toch een stukje leuker natuurlijk. Want hoe vervelend is het als je net je tentje hebt opgezet en de hele boel komt onder water te staan?

Een nadeel van het gematigde zeeklimaat is dat het juist in het najaar andersom werkt. De zee koelt af en daarmee verandert het klimaat op Texel. Je krijgt meer regenbuien en de droogte verdwijnt. Ga je dus in het najaar op vakantie naar Texel dan is het wel heel erg verstandig om hier rekening mee te houden.

De meeste zonuren van Nederland

Texel heeft de meeste zonuren van Nederland. Gemiddeld schijnt in Texel 100 uur per jaar meer de zon. Dit heeft te maken met onder andere de aandrijving van de westenwind. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is de temperatuur gemiddeld wel lager. Maar als de zon lekker schijnt heb je natuurlijk wel een hele andere gevoelstemperatuur en dat is wel heel erg fijn.

Plan je vakantie

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Texel is het dus nu eigenlijk heel erg handig om voor jezelf een goede planning te maken van wanneer je wilt gaan. Want je kunt dus op deze manier berekenen wanneer jij het beste weer kunt verwachten op Texel.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je in het najaar niet naar het Waddeneiland op vakantie kan. Alleen je moet er dan wel rekening mee houden dat je te maken kunt krijgen met flinke neerslag. Dat is op zich niet erg als je erop bedacht bent. Geniet van het mooie eiland Texel!

En daarbij, Texel is eigenlijk in elk jaargetijde mooi om te bezoeken. Er is altijd voldoende te beleven en een strandwandeling is ook met guur weer juist verfrissend en verhelderend. Want hoe heerlijk is het om daarna te kunnen genieten van een knisperend vuurtje en een goed glas wijn? Er zijn genoeg heerlijke accommodaties op Texel te vinden die op ieder jaargetijde een geschikt verblijf zijn.

Texel is en blijft een prachtig eiland en het weer is daarvoor niet alleen heel erg bepalend.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen