De dorpen van Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Met een lengte van 20 kilometer lang en 8 kilometer breed en maar liefst zeven dorpen is Texel het grootste maar ook meest diverse eiland. Er is enorm veel op Texel te zien, te ondernemen en te beleven. En wat je zeker moet weten als je naar Texel gaat reizen, is welke dorpen er zijn er wat er te beleven valt.

Plaatsen op Texel

Zoals je hierboven al kon lezen zijn er op Texel zeven dorpen te vinden. En allemaal hebben ze hun eigen unieke karakter. De zeven dorpen op Texel zijn:

  • De Cocksdorp. Dit dorp ligt in het noorden van Texel en het mooiste van alles, de vuurtoren van Texel ligt ook vlakbij. Er is veel te beleven in en rondom het dorp, en na een lange dag genieten zijn er voldoende restaurantjes en cafés waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje.
  • De Waal. Dit is het kleinste dorpje van Texel maar daarom niet minder charmant. In het midden gelegen van Texel en omringd door een prachtige omgeving. De natuur en oude en bijzondere huisjes is wel echt een kenmerkend iets voor de Waal.
  • De Koog. Een van de bekendste plaatsen van Texel is toch wel de Koog. Dit wordt ook wel de badplaats van Texel genoemd. De Koog heeft een bijzondere ligging. Slecht een paar duinen scheiden het dorp van de zee. Er zijn ook heel veel activiteiten te beleven op de Koog.
  • Den Burg. Dit is de hoofdstad van Texel en de meeste inwoners wonen hier. Dit mooie dorp biedt enorm veel plezier en ook historie. Zin in een avondje bios? Dan zit je in Den Burg goed. Maar ook veel restaurantjes waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.
  • Den Hoorn. Dit dorp ligt in het zuiden van Texel. Beroemd door zijn witte kerkje. En de bloeiende bollen velden in de lente.
  • Eierland. Gelegen in het noorden van Texel en bekend om de vele vogeleieren die hier te vinden zijn
  • Oosterend. Schilderachtig mooi dorpje vlak bij de Waddenzee. Echt een mooie plek om te bezoeken.
  • Oudeschild. Het vissersdorpje van Texel.

Divers en aantrekkelijk

Zoals je kunt zien is Texel een heel mooi en divers eiland en de mooie dorpen van Texel hebben stuk voor stuk hun eigen karakter. Dit vergroot de charme van Texel. Het is zo’n mooi eiland dat als je er eenmaal bent geweest, ben je verliefd!

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen