Problemen op de Waddeneilanden!

Bijna een week geleden verloor vrachtschip MSC ZOE ten noorden van Nederland circa 280 zeecontainers. De in de zee belande containers spoelen op diverse plekken aan waaronder Waddeneilanden Terschelling en Schiermonnikoog. Op Texel zijn tot op heden nog geen containers aangespoeld. Wel zijn diverse goederen aangespoeld afkomstig uit de over boord geraakte zeecontainers. Diverse vissers en garnalenschepen zijn uitgevaren om goederen en verpakkingsmateriaal uit de zee te halen voordat dit aan kan spoelen op de Waddeneilanden.

Naast het containerdrama heeft TESO te kampen met de gevolgen van een extreem hoge waterstand. De veerdienst was vanaf vanochtend 09.00 uur voor een korte periode gestremd. TESO heeft via het Twitteraccount @BootTexel laten weten weer uit te varen. Ook wanneer u op de hoogte wilt blijven over de dienstregeling kunt u het Twitteraccount raadplegen.

Wat betreft de aangespoelde goederen, indien u in de gelegenheid bent om te helpen met het opruimen van de spullen, wordt dit zeker gewaardeerd.

Plaats een reactie

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen