De beste plekken om te lunchen op Texel

Of je nu een dagje naar Texel gaat of gaat genieten van een langer verblijf op het eiland, een hapje eten is toch wel noodzakelijk. Waar zou je dat dan allemaal kunnen doen en wat kan je dan verwachten? Lunchen Texel, dit kan je op vele plaatsen doen. Hier onder vind je een aantal van de beste gelegenheden op een rij. Dat maakt het een stuk makkelijker om te kiezen als je er eenmaal bent.

Paal 21 het strandpaviljoen

Op het strand van Texel bij De Koog kom je strandpaviljoen21 tegen. Dit is een heel gezellig strandpaviljoen met een hele fijne sfeer. Zij bieden een hele uitgebreide menu kaart. Tijdens je lunch kan je genieten van het uitzicht over het strand en de zee. Na een heerlijke wandeling door bijvoorbeeld natuurgebied de Muy de ideale plek om even lekker te gaan zitten.

De Zelfpluktuin in Oudeschild

Bij de zelfpluktuin kan je heerlijk je eigen groentes en fruit plukken. Je kan er ook zelfgemaakte jam, dessertsauzen en limonade kopen. Daarvoor hebben ze een boerderijwinkel aangelegd. In de theetuin of in de kas kan je heerlijk even gaan zitten en genieten van een hapje en een drankje. Een leuk uitstapje om gedaan te hebben tijdens je verblijf op Texel met een heerlijke Lunch Texel als toetje.

De Vibes Foodbar in Den Burg

De Vibes Foodbar is een industrieel ingerichte hippe bar voorzien van bakstenen buren in combinatie met heel veel groene planten. Deze modern ingerichte stijl heeft een hele fijne uitstraling. Je zal je er al vrij snel thuis voelen. Je kan er genieten van allemaal heerlijke Texelse gerechten. De menukaart is gezond en afwisselend te noemen. Ook voor de Veganisten onder ons hebben ze keuze op de kaart.

Strandpaviljoen Paal 9 in Den Hoorn

Strandpaviljoen 9 is onder de Texelaars een waar begrip. Het is een vrij eenvoudig etablissement. Je zou kunnen zeggen dat het thema van dit paviljoen het eilandleven zou zijn. Je kan er genieten van heerlijke maaltijden.

Ook bieden zij een aantal activiteiten aan het strand aan. Zo kan je er een yogales aan het strand volgen of je kan kitesurfen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is het motto van dit paviljoen.

Vis eten in de haven van Oudeschild

De haven van Oudeschild mag je niet overgeslagen hebben als je op Texel geweest bent. En wat is er dan heerlijker dan lekker genieten van een lekker stukje verse vis in het visrestaurant aan de haven. Hier kan je zien hoe de kotters weer aanmeren. De meest verse vis vind je hier. Verser kan het bijna niet. Zo uit de zee naar je bord. Bij het Pakhuus kan je heerlijk genieten van zo een visgerecht.

Koffiebar de Texelse branding in Den Burg

Voor de beste koffie moet je bij koffiebar de Texelse branding zijn. Het is een vrij moderne bar. Ze branden er ook hun eigen koffie soorten in de branderij en ze hebben een bakkerij waar ze hun eigen ambachtelijke brood bakken. Je moet hier zeker een kop koffie met een broodje gaan eten.

Plaats een reactie

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen