De mooiste stranden van Texel

Een bezoek aan Texel is meer dan de moeite waard. Helemaal als je gaat voor het strand. Texel heeft wel 30 kilometer zandstrand. Er is dan ook genoeg ruimte voor iedereen om heerlijk uit te kunnen waaien. Op deze pagina hebben we een aantal van de mooiste stranden voor je op een rij gezet. Zo wordt de keuze van welk strand je graag wil bezoeken makkelijker. Ieder deel van het eiland heeft zo zijn mooi stranden namelijk.

Paal 17

Het mooiste strand Texel is Paal 17. Het hele jaar kan je hier van alles te doen. Het is de strandopgang bij de Ecomare. Dus je zou ene bezoek aan beide kunnen combineren. Er is ruime parkeergelegenheid en het hele jaar is het bijbehorende paviljoen geopend. Je kan er dus na de wandeling langs het strand ook lekker opwarmen.

Paal 22

Paal 22 is alleen ruw strand. Er zijn geen parkeerterreinen of paviljoens te vinden. Alleen jij en de natuur. Genieten van het strand met op de achtergrond de aanblik van de zandduinen. Deze horen bij het Nationaal Park Texel Duinen. Dit is het mooiste strand Texel. Sommige mensen noemen het zelfs het mooiste strand van de hele wereld door de ongerepte natuur.

Paal 33

Op dit strand heb je het ultieme gevoel van vrijheid doordat dit strand verder van de andere stranden af ligt. Je vindt er een bepaalde rust die je niet snel ergens anders tegen zal komen. Vanaf het strand bij Paal 33 heb je zicht op het naastgelegen eiland Vlieland. Je mag hier aan dit strand alleen niet zwemmen omdat er een hele sterke stroming staat.

Paal 28

Volgens de inwoners van Texel is dit het op een na mooiste strand van Texel. Het strand dat je daar vindt heeft een lengte van wel 6 kilometer lang. Je kan er dus lekker zwemmen en je kan er genieten van een heerlijke wandeling langs het strand en even lekker uitwaaien. Dit strand is ook toegankelijk voor rolstoel gebruikers.

Aan dit strand heb je ook de mogelijkheid strandhuisjes te huren, voor je vakantie, maar ook voor een dag is dit mogelijk. Aan de zuidkant van Paal 28 is er ook een nudistenstrand te vinden. Dit is wel een onbewaakt stuk strand.

Paal 19

Op het strand bij Paal 19 is het voor het hele gezin genieten geblazen. Het fijne zandstrand geeft een heerlijk gevoel om met je blote voeten lekker doorheen te lopen. Je kan er ook lekker gaan liggen met je handdoek of je kan op het terras van het paviljoen gaan zitten. Je kom er de dag zeker wel door.

Paal 15

Paal 15 is een strand waar vooral Texelaars een bezoek aan brengen. Ze genieten daar van de ruimte en e sfeer die erg ontspannen te noemen is. Je kan er genieten van een lange wandeling. Tijdens de wandeling kan je lekker uitwaaien. Wanneer het weer het toe laat is het natuurlijk ook heerlijk om een lekkere frisse duik te nemen.

Plaats een reactie

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen