Coronamaatregelen op Texel

Wanneer je naar Texel gaat moet je rekening houden met maatregelen rondom het coronavirus. Net als in de rest van Nederland gelden er op Texel ook bepaalde coronamaatregelen. Om er voor te zorgen dat je overal rekening mee kan houden voordat je naar Texel afreist hebben we de voor Texel geldende Coronamaatregelen voor je op een rij gezet.

Hou je aan de basisregels van het RIVM

Ook als je naar Texel gaat wordt er van je gevraagd dat je je aan de basisregels houdt. De basisregels voor je op een rij:

  • Hou 1,5 meter afstand van anderen mensen
  • Heb je klachten, reis dan niet af naar Texel, maar blijf thuis
  • Was je handen vaak en goed en nies in je ellenboog
  • Doe je boodschappen op de momenten dat het minder druk is in de winkels of laat ze bezorgen
  • Je mag niet fietsen in de straten van Den Burg en De Koog
  • Hou zoveel mogelijk rechts aan, rij op het fietspad achter elkaar of loop achter elkaar wanneer je aan het wandelen bent
  • Wanneer je klachten krijgt doe je een coronatest Texel en blijft in je accommodatie tot je testuitslag bekend is.

Wanneer je je niet aan deze basisregels houdt kan het zijn dat je van de BOA of de politie een boete opgelegd krijgt. Vooral in de openbare ruimtes en het uitgaansleven wordt daar extra op gecontroleerd

Het dragen van mondkapjes

Er wordt verwacht dat je een mondkapje draagt in de gebouwen waar geen coronatoegangsbewijs getoond hoeft te worden. Dit zijn winkels, de bibliotheek en op speelplaatsen. In de bus, op de boot en in de taxi, op de haven, haltes en stations moet het mondkapje gedragen worden. Ook bij een bezoek aan de fysiotherapeut of kapper dient een mondkapje gedragen te worden.

Wanneer je naar Texel reist op de boot is het verlicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Ook als je met de Texelhopper reist en in het openbaar vervoer op Texel geldt die regel van het dragen van het niet-medische mondkapje. Zou houden we Texel corona vrij.

Het coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs krijg je als je volledig gevaccineerd bent of wanneer je een test voor toegang hebt gedaan waarvan de uitslag negatief is. Ook wanneer je genezen bent van corona krijg je het toegangsbewijs

In horeca, bij evenementen of een bezoek aan de bioscoop word je alleen toegelaten as je vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs kan laten zien. Vanaf 14 jaar moet je het coronatoegangsbewijs laten zien in combinatie met je identiteitsbewijs.

Wat zijn de klachten die passen bij het corona virus?

Het advies is om bij corona gerelateerde klachten naar huis te gaan. Het gaat dan om tekenen van een verkoudheid of griep. Als je toch op Texel zou willen blijven dan word je verzocht een GGD corona test af te laten nemen. Voor het maken van een corona testafspraak kan je terecht bij de GGD. Blijf wel tot de testuitslag binnen is in de kamer van je accommodatie.

Plaats een reactie

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen