Wat gebeurt er met de veerboot Schulpengat?

Zoals u wellicht weet is de Texelstroom het paradepaartje van Teso (Texels eigen stoomboot onderneming). De voorganger van de Texelstroom was de Dokter Wagemaker, vernoemd naar de oprichter en tevens huisarts van Texel: Dokter Wagemaker. Maar wat is dat die andere grote veerboot die in de Texelse haven ligt? Dat is de voorganger van de Dokter Wagemaker genaamd Schulpengat.

Schulpengat was van 1990 tot 2005 het vlaggenschip van Teso en zorgde dagelijks voor vele overtochten. De boot had een nieuwprijs van circa 70 miljoen gulden. Toen de Dokter Wagemaker het stokje overnam werd Schulpengat het eerste reserveschip. Teso streeft ernaar om boten na 25 dienstjaren te vervangen. De Teso vloot bestaat dus altijd uit 1 boot en 1 reserveboot.

Op 21 januari 2018 vond de afscheidsvaart van Schulpengat plaats. De boot deed deze dag 7 retourvaarten. Na de afscheidsvaart is de boot (voor Teso) definitief met pensioen gegaan. Het schip wat ooit (omgerekend) meer dan 30 miljoen euro kostte moet anno 2018 nog 1,9 miljoen euro opleveren. Echter is de vraag of er in binnen- of buitenland interesse is in de veerboot.

De boot naar Texel live volgen? Dat kan op onze radar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.