Wat gebeurt er met de veerboot Schulpengat?

Zoals u wellicht weet is de Texelstroom het paradepaartje van TESO (Texels eigen stoomboot onderneming). De voorganger van de Texelstroom was de Dokter Wagemaker, vernoemd naar de oprichter en tevens huisarts van Texel: Dokter Wagemaker. Maar wat is dat die andere grote veerboot die in de Texelse haven ligt? Dat is de voorganger van de Dokter Wagemaker genaamd Schulpengat.

Veerboot Schulpengat

Schulpengat was van 1990 tot 2005 het vlaggenschip van TESO en zorgde dagelijks voor vele overtochten. De boot had een nieuwprijs van circa 70 miljoen gulden. Toen de Dokter Wagemaker het stokje overnam werd Schulpengat het eerste reserveschip. TESO streeft ernaar om boten na 25 dienstjaren te vervangen. De TESO vloot bestaat dus altijd uit 1 boot en 1 reserveboot.

Afscheid

Op 21 januari 2018 vond de afscheidsvaart van Schulpengat plaats. De boot deed deze dag 7 retourvaarten. Na de afscheidsvaart is de boot (voor TESO) definitief met pensioen gegaan. Het schip wat ooit (omgerekend) meer dan 30 miljoen euro kostte moet anno 2018 nog 1,9 miljoen euro opleveren. Echter is de vraag of er in binnen- of buitenland interesse is in de veerboot.

De boot naar Texel live volgen? Dat kan op onze radar!

Plaats een reactie

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen