Student? Goedkoop dagje uit naar Texel!

Als student naar Texel

Ben je student en wil je een goedkoop dagje uit? Dan hebben wij een hele leuke suggestie voor jou: Ga een dagje naar Texel! Texel is een van de Waddeneilanden die behoren tot Nederland.  Texel is uitsluitend te bereiken per veerboot. De boot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder, het meest Noordelijke puntje van de provincie Noord-Holland. Den Helder is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Wat kost het?

Indien je beschikt over een studenten OV-jaarkaart kost je dit dus helemaal niets. Vanaf Amsterdam Centraal is de reistijd per trein 1 uur en 17 minuten. Het leuke van een dagje uit naar Texel is dat je per boot naar Texel reist vanaf Den Helder. De kosten hiervan zijn, mits je te voet de veerboot op gaat, € 2,50 voor een retourticket. De afstand naar Texel is 4,2 km. De totale reistijd is ongeveer 20 minuten (enkel). In totaal zit je dus ongeveer 40 minuten op een prachtige boot waar je kunt genieten van een supermooi uitzicht. En dat alles voor maar € 2,50! Een ticket kopen kan zowel vooraf via de TESO website als in de veerhaven.

Eenmaal op Texel aangekomen ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt het eiland bekijken, genieten van het mooie uitzicht of gezellig een terrasje pakken als het weer het toelaat! De boot van en naar Texel vertrekt ieder uur dus je zit niet vast een een strakke planning. Zie uitgebreide informatie over de TESO dienstregeling hier.

2 gedachten over “Student? Goedkoop dagje uit naar Texel!”

Plaats een reactie

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen