Zo ga jij met de trein naar Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Wil jij binnenkort op vakantie naar Texel? Dan is het belangrijk om te weten hoe je naar Texel toe gaat. Er zijn namelijk natuurlijk diverse mogelijkheden. Een mogelijkheid waar je niet onderuit komt is de boot. Op Texel zelf zijn er geen treinen. Alhoewel, in de Tweede Wereldoorlog reed er wel een treintje op Texel. Maar dit was een trein voor het vervoer vervoeren van goederen. Niet om personen van A naar B te brengen. Hier lees je alles over hoe je met de trein naar Texel kunt gaan.

Waarom met de trein naar Texel?

Als je met je eigen vervoer, dus de auto, Naar Texel gaat, dan kost het al gauw heel veel extra geld. Dan moet je namelijk de overtocht maken met de boot en daar zijn ook extra kosten voor berekend. En op het eiland zelf krijg je ook nog een keer te maken met parkeerkosten. Al met al allemaal kosten die best wel bijzonder zijn en waar je andere leuke dingen voor kunt doen.

Alleen al om kosten te besparen is het dus interessant om met het openbaar vervoer naar Texel te gaan. Plus je draagt ook nog een keer bij aan het milieu. Twee vliegen in één klap dus.

Je kunt niet met de trein naar de boot

Wat belangrijk is om te weten, is dat je niet met de trein naar de boot kunt. Je moet met de trein reizen naar Den Helder en van daar kun je gratis opstappen op een bus die je naar de veerboot brengt die naar Texel vaart.

Je kunt dus wel de trein nemen richting de boot alleen je zal moeten overstappen. Voordeel is wel dat de bus naar de boot toe gratis is.

Weeg de voordelen af

Het is dus heel erg belangrijk om voor jezelf de afweging te maken wat jij belangrijk vindt. Want je hebt meerdere opties om jezelf over het eiland te verplaatsen. Het hangt dus echt van jou af wat jij een makkelijke en een prettige manier vindt om jezelf te verplaatsen. Alvast een hele fijne reis naar Texel gewenst!

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen