Zo verplaats jij je met de bus op Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Texel is een prachtig eiland om op vakantie te gaan. Het is makkelijk te bereiken via de boot. In slechts 20 minuutjes bereik jij vanaf het vasteland het eiland. En die overtocht is ook nog eens hartstikke leuk om mee te maken. Maar als je dan toch op vakantie gaat naar Texel, dan is het je ook goed om je bewust te zijn over hoe je je daar gaat verplaatsen. Je kunt natuurlijk je auto meenemen met de boot. Alleen daar zitten nadelen aan verbonden. Overal op het eiland is het betaald parkeren. Dat kost je dus extra geld. Daarnaast is het ook goed om enigszins milieubewust bezig te zijn. Je kunt een fiets huren op Texel maar je kunt jezelf ook verplaatsen met het openbaar vervoer. En laat dat laatste nou eens heel gemakkelijk zijn.

De Texelhopper

Het openbaar vervoer in Texel is heel simpel en makkelijk geregeld. Je kunt namelijk gebruik maken van de texelhopper. Dit is een busje dat jij op afroep kunt bestellen. De Texelhopper rijdt op meer dan 130 haltes. Genoeg opstap gelegenheden dus.

Het reserveren gaat heel makkelijk. Je kunt bellen via het reserveringsnummer of je bestelt de Texelhopper via de app. Deze app kun je gratis downloaden. Het betalen van jouw ticket kan via IDeal of via creditcard. Heb je geen mogelijkheid dat deze beide opties? Dan kun je ook betalen met je ov-chipkaart bij de chauffeur In de bus.

De texelhopper is dus eigenlijk heel gebruiksvriendelijk en makkelijk. Ook heeft de texelhopper een rechtstreekse verbinding met de boot. Dus als je de boot terug wilt naar het vasteland, kun je via de texelhopper verplaatsen naar de aanleg kader van de boot.

Jouw persoonlijke voorkeur

Zoals je hebt kunnen lezen is het openbaar vervoer in Texel heel goed en snel geregeld. Een kind kan de was doen. Maar toch is het jouw persoonlijke keuze wat jij prettig vindt. Als jij toch liever jouw auto bij je hebt dan is dit ook oké. Alleen besef je wel dat het extra kosten met zich meebrengt. Aan de andere kant biedt een auto natuurlijk veel meer vrijheid. Je hoeft niet te reserveren om je te verplaatsen.

Maar Texel is ook een prachtig eiland om je per fiets te verplaatsen. Het is ook nog eens goed voor je conditie om dat te doen namelijk. En onderweg zie je heel veel van het eiland. Meer dan in een busje of in de auto. Er is geen goed of fout. Het gaat erom waar jij je prettig bij voelt en natuurlijk ook je budget. Dat speelt ook een rol. Maak daarom voor jezelf een goede afweging.

Maar over het openbare vervoer hoef jij je gelukkig geen zorgen te maken.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen