’t Horntje Texel dat is een bijzondere beleving!

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Texel blijft ons altijd weer verrassen. Niet voor niet is het een van de meest populaire Nederlandse Waddeneilanden. En het is ook nog eens de grootste. Het meest bijzondere aan Texel is ook dit Waddeneiland maar liefst zeven dorpen telt. Zeven unieke dorpen met allemaal hun eigen bijzondere karakter. En dan heb je ook nog ’t Horntje. Dit is niet echt een dorp maar een buurtschap. Klein maar heel fijn en gelegen in een prachtig mooi stukje van Texel. Wat je zeker een keer bekeken moet hebben.

De geschiedenis van ’t Horntje

Goed, ’t Horntje is dus officieel geen dorp maar een buurtschap. Dat weten we nu. Maar hoe dit dan precies is ontstaan, dat is wel heel interessant om te weten te komen. Allereerst is het handig om te weten waar ’t Horntje ligt. Namelijk in het uiterste zuiden van Texel vlak tegen den Hoorn aan. ’t Horntje ligt rond de veerboot. Die meert hier namelijk aan.

Dit is tevens ook de start van de geschiedenis van ’t Horntje. Immers de boten meerden hieraan en er stond ook nog eens een vuurtoren. Dus het buurtschap had toen al een hele belangrijke functie op het eiland Texel. Misschien is dat tevens ook wel het mooie van Texel want hoe groot of klein een dorp of gebied op Texel ook is, allemaal stuk voor stuk hebben ze hun eigen functie en rol van betekenis.

De marathon

’t Horntje mag dan misschien slechts 50 inwoners hebben, toch is er heel erg veel op het eiland te beleven. Zo wordt jaarlijks de halve marathon van Texel georganiseerd en het startpunt ligt op ’t Horntje. Leuk als je een fanatieke loper bent om eens mee te doen aan de halve marathon van Texel. Een fysiek pittige uitdaging door de mooie duingebieden en stranden van Texel.

Er is genoeg te beleven

Ondanks dat ’t Horntje maar een kleine buurtschap is, kun je meer dan genoeg ontdekken en verkennen in ’t Horntje. Het is gewoon heel erg leuk om de geschiedenis van de buurtschap te ontdekken en ook de mooie ongerepte natuur.

Je kunt er namelijk eindeloos wandelen of fietsen. Er is genoeg te zien en je ligt heerlijk direct aan de zee. Dat is gewoon heel erg fijn om even je hoofd leeg te maken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om daarna even heerlijk den Hoorn te verkennen of om daar bijvoorbeeld even een hapje en een drankje te doen. Je zit namelijk toch al om de hoek bij den Hoorn.

Geniet van de prachtige omgeving, en neem de tijd om ’t Horntje te ontdekken. Want het zal je verbazen dat hoe klein ’t Horntje ook is, dat er meer dan genoeg te ontdekken en te verkennen is. Het is namelijk een prachtig stukje van Texel wat je op een of andere manier heel erg blijft verbazen.  Daarom is ’t Horntje zeker wel een plekje wat je echt een keer bekeken en bezocht moet hebben als je naar Texel gaat.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen