Op vakantie naar de Waal Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

De waal is het kleinste dorp met zo’n 400 inwoners. De Waal is met name geschikt voor mensen die interesse hebben in de geschiedenis van Texel gezien je hier het Cultuurhistorisch Museum Texel vindt.

Wat is er te doen/zien in De Waal?

  • Cultuurhistorisch Museum Texel

Als je op vakantie naar Texel gaat dan is het heel erg leuk om een beetje meer te weten te komen over wat er op het eiland allemaal te bezien en te beleven valt. Want Texel is een heel charmant eiland. Niet voor niets is het een geliefd eiland onder de toeristen. Het is het grootste eiland van de Waddeneilanden en de meest populaire. Waarschijnlijk ook door haar mooie ligging en praktische bereikbaarheid. Want met de boot ben je zo op Texel. Een van de mooie dorpen die niet op jouw to do lijst mag ontbreken is de Waal.

De Waal Texel

In het midden van het eiland Texel vind je het dorp de Waal. Dit is het aller kleinste dorp van Texel. Er wonen slechts een paar honderd inwoners. Toch is de Waal een ontzettend leuk dorp om te bezoeken Als je op vakantie bent op Texel. Het is een gemoedelijk en gezellig dorp. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen. Wat ook bijzonder is, dat is dat het dorp is in charmante oude stijl te bewonderen is.

De Waal is ontstaan uit een periode van de ijstijd. Het is eigenlijk best wel speciaal dat je daar een stukje van kunt proeven. Want het dorp is namelijk gebouwd door een keileem opstuwing uit de ijstijd. De natuur van de Waal is adembenemend te noemen. En als je er eenmaal bent geweest dan wil je graag weer terugkomen.

Folklore op de Waal

Wat ook leuk is om te weten is dat er een sage rondgaat op de Waal. De bewoners van de waal geloven namelijk in de Sommeltjespop. Dit zijn denkbeeldige aardmannetjes die in het maandlicht zouden dansen op de Sommeltjesberg. De Sommeltjesberg is een voormalige begraafplaats op een heuvel. Deze bestaat nu niet meer, want deze is afgegraven.

Best wel bijzonder eigenlijk dat zo’n klein dorp een eigen sage heeft. En ook leuk als je met kinderen op vakantie gaat om het een beetje spannend te maken. Voor kinderen zijn zulke verhalen altijd mysterieus en spannend.

Veel keuze qua overnachting

Ondanks dat de Waal dus het kleinste dorp is van Texel, kun je er genoeg overnachtingsplekken vinden. Of je nou van een hotel houdt of van een kleinschalige, charmante bed en breakfast, de Waal biedt het allemaal. Leuke rijm trouwens!

De Waal is gewoon echt een hele mooie plek om te bezoeken. Je vindt een stukje historie van Texel in dit kleine dorpje terug. En daarnaast kun je dan ook nog eens genieten van de prachtige natuur. Maak een heerlijke wandeling of fiets lekker door de natuurgebieden. Zo maak jij je hoofd even helemaal leeg en kun je je weer opladen voor een nieuwe dag.

Ook kun je in het dorp altijd wel ergens lekker eten of drinken, er is meer dan genoeg keuze om na een heerlijke dag in de natuur ergens neer te strijken. De Waal mag dan het kleinste dorp van Texel zijn, saai is dit mooie dorpje zeer zeker niet!

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen