Alles over Cocksdorp op Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

De Cocksdorps in gelegen in het noordelijke deel van het eiland. Dit dorp telt bijna 1200 inwoners. De Cocksdorp is met name populair onder natuurliefhebbers.

Wat is er te doen/zien in De Cocksdorp?

  • Natuurgebieden: De Slufter, De Eierlandse Duinen en De Krim.
  • Veerdienst naar Vlieland.

Dat Texel een bijzonder eiland is dat is voor de meesten wel bekend. Niet alleen om het feit dat Texel het grootste eiland van de Waddeneilanden is maar ook omdat er zoveel te beleven is. Eigenlijk maakt het niet uit of je nou van sportieve activiteiten houdt of dat je vogels wilt spotten in de natuur, op Texel is het allemaal mogelijk. Er is echt voor elk wat wils. Texel telt zeven dorpen en al deze dorpen hebben hun eigen karakter. Zo ook Cocksdorp. Dit is een mooi en karakteristiek dorp in Texel.

Cocksdorp Texel

Dit is het jongste dorp van Texel en gelegen in het noorden. Vernoemd naar de Belg N.J de Cock. Hij heeft hier een dijk van 11 kilometer gerealiseerd en daarom is Cocksdorp naar hem vernoemd. Dit mooie dorp ligt vlak bij de Waddenzee en er is enorm veel te beleven voor jong en oud.

Als je op vakantie gaat naar Texel en je gaat naar Cocksdorp, dan mag een bezoek aan de vuurtoren van Texel niet aan jouw to do lijstje ontbreken. Dit is namelijk een leuk en bijzonder uitje en ligt vlakbij Cocksdorp. Het is een flinke klim, maar als je eenmaal de top hebt bereikt van de vuurtoren dan maakt het uitzicht het meer dan goed.

Bijzondere vogels op de Cocksdorp

Cocksdorp kent een hele bijzondere natuur. Want qua zee is het erg bijzonder omdat de Noord en Waddenzee elkaar hier ontmoeten. Maar er is nog veel meer want er zijn heel erg veel bijzondere vogelsoorten te vinden.

Cocksdorp is dan ook om die reden enorm geliefd voor veel vogelaars. Omdat er zoveel te zien is en het is ook een prachtige omgeving om vogels te spotten.

Genieten van de mooie wandeling

Cocksdorp leent zich echt voor maken van mooie wandelingen. Je kunt urenlang struinen langs het strand en door de duinen bij Cocksdorp. Wandelen is daar erg bijzonder omdat je zo heel dicht bij de natuur komt. En de prachtige omgeving en heerlijke frisse zeelucht zal je hoofd lekker leeg en fris maken.

De noord en Waddenzee

Bij Cocksdorp ontmoeten de Noord en Waddenzee elkaar. Hartstikke gaaf om te weten natuurlijk maar wat ook belangrijk is om te weten, is dat je daarom niet overal kunt zwemmen. Bij Paal 31 en 33 geld een absoluut zwemverbod wegens hele gevaarlijke stromingen door het samenkomen van de Noord en Waddenzee.

Op andere plekken in Cocksdorp is strandbewaking aanwezig. Het is dus wel echt belangrijk om op voorhand goed te controleren of het vertrouwd is om te zwemmen in Cocksdorp. Dit omdat bepaalde plekken echt gevaarlijk zijn.

Maar los van het zwemmen is er nog steeds genoeg te beleven op het strand van Cocksdorp. Want het grote voordeel is dat er juist ruimte is voor andere leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld vliegeren of blokarten. Dit is karten met een speciale kart die aangedreven wordt door een zeil. Eigenlijk zeil je dan dus over het strand maar dan in een kart. Er is dus genoeg avontuur te vinden op Cocksdorp, zeker een bezoekje waard!

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen