Lekker uitwaaien tijdens je vakantie naar Texel

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

De Slufter is een van de bekendste natuurgebieden op Texel. Het natuurgebied ligt in het noordwesten van Texel, ten noorden van de Koog. De strandvlakte staat in directe verbinding met de Noordzee en wordt volledig door duinen omsloten. Door de bewegingen van de zee is er een uniek landschap ontstaan in het natuurgebied, dat ook wel een kwelderlandschap wordt genoemd. Je kunt kennis maken met dit unieke landschap door een wandeltocht te maken door de Slufter. Niet alle delen van het natuurgebied zijn bereikbaar voor wandelaars, maar een groot deel van de Slufter kun je wel wandelend verkennen.

Tip: neem je verrekijker mee als je door de Slufter gaat wandelen. In het natuurgebied wonen namelijk vele verschillende vogels, die op het kwelderlandschap eten zoeken en hier bovendien eitjes leggen. Met een verrekijker bij de hand kun je de vogels goed zien.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen