Wadlopen naar Texel, een sportief avontuur

Texel is een prachtig eiland voor je vakantie. Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Op Texel beleef je de perfecte vakantie in eigen land.

Je hebt er ongetwijfeld weleens van gehoord, wadlopen. Het is een bijzonder fenomeen. De Nederlandse Waddeneilanden zijn een waar fenomeen en Wadlopen heeft iets magisch. Je kunt dus ook Wadlopen naar Texel maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voordat je aan het wadlopen begint. Nuttige informatie die je niet mag missen en je leeft het hier.

Wadlopen Texel

Wadlopen op Texel is een hele bijzondere ervaring. Want het drooggevallen wad lijkt een kale oppervlakte maar er is heel veel leven te bekennen op het wad. Wat wel aan te raden is, dat is om het wadlopen met een ervaren gids te doen. Ga dus nooit zelf zomaar op de bonnefooi want het een gids weet waar hij/zij op moet letten en of er gevaren zijn.

Een leek weet dat niet en je wilt ook niet in gevaarlijke situaties terecht komen. Wadlopen is een hele bijzondere ervaring en met een beetje geluk kun je op een mooie dag ook nog zeehonden tegenkomen die liggen te zonnebaden.

Niet duur

Wadlopen is een activiteit die niet duur is en daardoor voor iedereen wel leuk om te doen en te beleven. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste weersomstandigheden, een paar goede laarzen, zonnebrandcrème, een lunchpakketje voor onderweg en een goed humeur.

Unieke ervaring

Wadlopen is een unieke en bijzondere ervaring. Als je dit eenmaal hebt gedaan heb je direct een andere kijk op de mooie flora en fauna die de Waddenzee te bieden heeft. Wist je trouwens dat je ook kunt wadlopen naar Texel toe vanaf het vaste land? Dit is wel een zware tocht van 3 uren lang en is alleen op bepaalde periodes in het jaar beschikbaar, maar wel een unieke ervaring.

Wadlopen is daarom voor iedereen aan te raden om te doen. Eigenlijk ontkom je er niet aan als je een bezoek brengt aan Texel. Dit is een activiteit die je echt een keer in je leven gedaan moet hebben omdat het een enorm bijzondere en indrukwekkende ervaring is. Wadlopen veranderd echt jouw kijk op het leven.

Vragen over je vakantie naar Texel?

Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Logo boottexel

Boottexel is hét blog waarop je alle informatie over Texel terug kunt vinden. Wij werken er hard aan om alle informatie op deze site up-to-date te houden. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons dan gerust weten.

Contact

Boottexel.nl is onderdeel van:

de Reuver webbeheer
Londenring 17
5152 NN Drunen