Wanneer vaart welke boot naar Texel?

Teso (Texels Eigen Stoomboot Onderneming), de firma die sinds 1907 de veerdienst tussen den Helder – Texel en vice versa verzorgd beschikt over 2 boten. Tot 2006 was de Dokter Wagemaker, vernoemd naar de oprichter van Teso en tevens Texelse huisarts, het paradepaartje van Teso. Deze boot werd gebouwd in 2006 en heeft een capaciteit van 300 auto’s en 1.750 passagiers. In 2016 werd de Texelstroom, de vervanger van de Dokter Wagemaker te water gelaten. Deze boot is schoner en duurzamer dan zijn voorganger. Deze boot kan evenals de Dokter Wagemaker 1.750 passagiers vervoeren. Echter is de autocapaciteit met 40 auto’s verhoogd naar 340 auto’s. In principe vaart de Texelstroom vrijwel alle vaarten op en neer naar Texel. Tijdens drukke periodes zullen er extra vaarten plaats vinden, hiervoor wordt de Dokter Wagemaker ingezet.

Dienstregeling /Boottijden veerboot Texel

Den Helder – Texel

  • De boot vaart van maandag t/m zaterdag ieder uur van 6.30 tot 21.30 uur.
  • Op 31 december vaart de laatste boot niet, de laatste boot naar Texel zal dus om 20.30 uur zijn.
  • Zondags vaart de boot van 8.30 tot 21.30 uur, wederom ieder uur.
  • Tussen 1 maart en 31 oktober vertrekt de boot ook om 7.30 uur.

Texel – Den Helder

  • De boot vaart van maandag t/m zaterdag ieder uur van 6.00 tot 21.00 uur.
  • Op 31 december vaart de laatste boot niet, de laatste boot naar Texel zal dus om 20.00 uur zijn.
  • Zondags vaart de boot van 8.00 tot 21.00 uur, wederom ieder uur.
  • Tussen 1 maart en 31 oktober vertrekt de boot ook om 7.00 uur.

De afstand tussen de 2 veerhavens is circa 4,2 km. De gemiddelde reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten. Zoals hierboven vermeld zullen er tijdens drukke periodes / vakanties extra afvaarten plaats vinden.

Tarieven

Om de overtocht (retour) met een normale auto te maken (2,51 t/m 6,50 meter) betaalt u € 37,-. Het daltarief (dinsdag, woensdag, donderdag) is € 25,-. Deze prijs is inclusief maximaal 9 inzittenden.

Maakt u de overtocht per motor? Dan is de prijs voor een retourticket slechts € 11,-. Het daltarief per motor is € 8,20.

Als voetganger kunt u niet profiteren van een daltarief. De prijs voor een retourticket is € 2,50. Ook (brom)fietsen profiteren niet van een daltarief. Als (brom)fietser betaalt u € 5,- voor een retourticket.

Uitgebreide tarieven bekijken? Zie Tarieven voetgangers, Tarieven voertuigen en Tarieven (brom)fietsen.

Retourticket kopen

Tickets kopen kan zowel via de Teso website als in de veerhaven. Uitgebreide informatie over de mogelijkheden en betaalmethodes vindt u op onze homepage, zie Boot Texel.

1 thought on “Wanneer vaart welke boot naar Texel?

  1. Maak de overtocht wanneer u dat wilt. U kunt geen datum en tijd reserveren voor de boot van en naar Texel. Indien grote drukte wordt verwacht, zetten we een extra boot in. Onder ‘Afvaarttijden’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.