Vakantiehuis Texel

Vakantiehuis TexelEr even lekker tussenuit? Boek dan vandaag nog een vakantiehuisje op Texel. Texel is dé plek om heerlijk tot rust te komen. Lekker ontspannen en genieten van de zee en natuur of lekker actief bezig zijn, het kan er allemaal. Volgens Booking.com telt Texel 31 vakantiehuizen, voor een eiland met slechts 13.500 inwoners is dat een behoorlijk aantal. Qua oppervlakte is Texel niet bijzonder groot, het complete eiland is namelijk kleiner dan de stad Amsterdam (170 km² ten opzichte van 219 km²). Liever een Hotel op Texel? Geen probleem, ook daar is het aanbod ruim, Texel telt namelijk meer dan 20 hotels.

Boot naar Texel

De boot naar Texel is voor veel bezoekers een leuke ervaring. De gemiddelde Nederlander maakt jaarlijks veel kilometers over de Nederlandse snelwegen, echter zijn er veel mensen die niet of nauwelijks gebruik maken van een veerboot. De overtocht naar Texel maakt u vanaf de veerhaven van Teso in Den Helder. Het reguliere tarief voor een retourticket voor één personen auto is € 37,-. Maakt u de overtocht op dinsdag, woensdag of donderdag? Dan profiteert u van het daltarief en betaalt u slechts € 25,-. Een leuke besparing van zo’n 30 procent! Als voetganger betaalt u slechts € 2,50 voor een retourticket. In sommige gevallen kan het dus handig zijn om uw auto te parkeren in Den Helder. De overtocht duurt circa 20 minuten.

Aanbod vakantiehuizen op Texel

Gezien het ruime aanbod is er voor ieder wat wils. Vanwege de populariteit is het wel aan te raden om uw vakantiehuisje op Texel vroegtijdig te boeken. Gezien het ruime aanbod vakantiehuizen zijn de vakantiehuizen verspreid over het hele eiland. Dus of u nu voorkeur geeft aan een bosrijk gebied, een stedelijke ligging of ligging aan de kust: Texel biedt het!

Bezienswaardigheden op Texel

Texel telt veel leuke bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Om de bezienswaardigheden op Texel verder toe te lichten hebben wij een speciale pagina gemaakt. Op deze pagina vindt u informatie over de zeehondenopvang Ecomare, Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora Texel, De Vuurtoren van Texel, Den Burg, Het Cultuurhistorisch Museum, Het Walvisvaardershuisje en de natuurlijk het bekendste natuurgebied op Texel, De Slufter.