Live volgen

We kennen vrijwel allemaal de bekende websites om live een vliegtuig te volgen op de kaart. Je vult het vluchtnummer in en ziet vervolgens precies waar het vliegtuig vliegt, hoe snel het vliegt en wat de vertrek- en aankomsttijd is. Wat veel mensen niet weten is dat dit systeem ook beschikbaar is voor het volgen van schepen, waaronder ook de veerboten die worden ingezet tussen Den Helder – Texel en vice versa.

Staat u in de file of twijfelt u of u wel op tijd bent om de veerboot naar Texel te halen? Gebruik dan deze pagina om te zien waar de boot zich bevindt. Tip: Bookmark deze website op uw telefoon zodat u nooit geen boot meer mist!

De vloot van Teso (Texels eigen stoomboot onderneming) bestaat uit 2 veerboten te weten:

  • Texelstroom (Het paradepaardje en dagelijks in gebruik)
  • Dokter Wagemaker (De voorganger van de Texelstroom, wordt vrijwel enkel gebruikt voor extra vaarten)

De Texelstroom is gebouwd in 2016 en in sinds eind 2016 hét paradepaartje van Teso. Deze veerboot kan meer auto’s vervoeren dan zijn voorganger en is bovendien schoner en duurzamer. De boot heeft een lengte van 135,4 meter en heeft capaciteit voor 340 auto’s en 1.750 passagiers.

De Dokter Wagemaker is de voorganger van de Texelstroom. De boot is vernoemd naar de oprichter van Teso en tevens huisarts op het eiland: Dokter Wagemaker. De Dokter Wagemaker kan net als de Texelstroom 1.750 passagiers vervoeren. Echter is de capaciteit auto’s “slechts” 300.

Op bovenstaande radar ziet u de veerlijn Den Helder – Texel. Zo ziet u boven de haven van Texel en onder de haven van Den Helder. Wanneer u inzoomt op de kaart door te scrollen met uw muis of door rechtsboven op het plusje te klikken kunt u de Texelstroom of de Dokter Wagemaker zien verschijnen. Deze bevind zich altijd in de haven van Texel (Het Horntje), de haven van Den Helder of natuurlijk onderweg op de Den Helder – Texel veerlijn.

Door op de gewenste (veer)boot te klikken krijgt u informatie te zien over zowel de boot als over de betreffende reis. Zo ziet u onder andere een foto van de betreffende boot, de vertrektijd en de verwachte aankomsttijd. Ook ziet u de snelheid van de boot uitgedrukt in knopen. Tot slot staat onder deze gegevens wanneer de laatste locatie is ontvangen door de radar.